středa 3. června 2009

Proti neonacismu ve čtvrtek 4. června v 18 hodin u pomníku atentátu na Heydricha

středa 3. června 2009
Podle informací deníku Právo se chystá na čtvrtek 4. června, v den výročí úmrtí nacistického říšského protektora Reinharda Heydricha neonacistická provokace u pomníku, který připomíná místo atentátu. V neděli 31. května 2009 jsme avizovali, že proti tomuto nepřijatelnému pokusu budeme u pomníku protestovat. 
Neumělý text letáku, který zve na tuto podivnou provokaci, ovšem neuvádí žádný čas, kdy by se měla konat. Ani na pražském magistrátu není ohlášeno žádné takové shromáždění. 

Navrhujeme proto, aby se všichni, kterým nejsou lhostejné opakované provokace neonacistů, sešli ve čtvrtek 4. června 2009 v 18 hodin u pomníku. Mohou zde položit květiny a uctít tak památku obětí českého protinacistického odboje a vyjádřit svůj protest proti nacistickým pohrobkům.

Samozřejmě je možné přijít i v jinou dobu. Pokud se dozvíte něco podstatného, informujte nás prosím na emailu: nenaziprovokacim(zav.)warpmail.net

Závěrem připomínáme, že další pokus neonacistů o nechutné přepisování historie má proběhnout v sobotu 6. června v Jihlavě, kde se pod záminkou „vzpomínkového pochodu k uctění památky obětí druhé světové války“ chystají opět mašírovat čeští neonacisté a uctívat nacistické katy, které nazývají „skutečnými hrdiny Evropy“.

Jihlavským protestům proti neonacistům se věnuje web Neprojdou.blogspot.com

Podpořte Jihlavu, žádný prostor neonacismu!

Leták, který se objevil ve středu 28. května 2009 u pomníku při jeho slavnostním odhalení.

obrázek