středa 17. června 2009

Zveme na Queer Parade

středa 17. června 2009
Dodatečně chceme poděkovat všem, kteří podpořili protest u pomníku atentátu na Heydricha. Ohlašovaná neonacistická akce se ukázala být jen papírovým čertem. I přesto bylo důležité se sejít a ukázat, že pokusy o provokace nezůstanou bez odezvy.
Také v Jihlavě se kryptooslavě nacistických vrahů postavili místní občané. Pochod neonacistů, ve kterém se objevili i veteráni jednotek SS, byl krátce po svém začátku rozpuštěn úředníkem jihlavské radnice.

Na druhém konci Evropy, v Londýně dostal pro změnu na frak šéf britských fašistů Poslanci Nicholas Griffin. Jeho tiskovou konferenci smetli antifašisté z organizace Spojeni proti fašismu (UAF). Vše je krásně vidět na tomto videu:



V sobotu se v Táboře koná v pořadí druhá česká Queer Parade. Tu první, brněnskou, napadli před rokem neonacističtí chuligáni. Uvidíme, jestli se o něco pokusí letos. Zatím to spíš vypadá, že do Tábora dorazí jen náckovské béčko – tedy Dělnická strana s vůdcem mafiánského vzhledu Vandasem. Tvrdé jádro nácků bude šaškovat před brněnskou věznicí a pokračovat ve hře na „boje za svobodu pro politické vězně“. Snad si přitom neuženou úpal, jako místopředseda Dělnické strany Petr Kotáb v Mostě, kde si schizofrenně hrál současně na novináře i demonstranta.

Každopádně vše nasvědčuje tomu, že queer komunita je letos na případné narušení připravena daleko lépe a tak jestli se nějaký nácek ukáže, skončí spíš jako britský fašista Griiffin. Letos se možná hůře než náckové ovšem ukázal městský úřad v Táboře, který těsně před akcí začal organizátorům komplikovat situaci a ze svých nesmyslných požadavků ustoupil až pod tlakem právníků. Vypadá to, že každou iniciativu, která není přímo iniciována městem, politickými stranami, nebo nějakou silnou lobby, místní politici neradi vidí. Ano, dvacet po let svržení jedné diktatury, se místní politická honorace začíná chovat podobně jako předchozí papalášská garnitura. Je na místě si to nenechat líbít a ozvat se. Proto vyzýváme k podpoře Queer Parade, protože nejde jen o vaši sexualní orientaci, ale o všeobecnou svobodu projevu.